Театър „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ отпразнува своята 33-та годишнина с представление на пиесата „Има един народ“

...........................................
12.04.2024 / 13:11

Театър „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ отпразнува своята 33-та годишнина с представление на пиесата „Има един народ“, написана от ръководителя на театралната формация и преподавател в гимназията Соня Келеведжиева. Спектакълът беше представен в най-старата сливенска зала „Зора“, която беше пълна с граждани, ентусиасти и любители на театъра.

Соня Келеведжиева поздрави всички ученици-театрали, с които е работила през годините, и им благодари за тяхната отдаденост, старание и споделени прекрасни моменти. Тя подчерта, че театър „Класика“ е помогнал на Сливен и България да израснат много талантливи млади хора, които са избрали театъра като свое бъдеще. Директорът на гимназията Ефросина Кисьова също поздрави присъстващите в залата.

Сред гостите на събитието бяха председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, представители на Демократичния съюз на жените, бивши и настоящи театрали. От името на кмета на Сливен Стефан Радев, зам.-кметът Пепа Чиликова връчи поздравителен адрес по повод годишнината на формацията. В него кметът пожела на младите актьори никога да не губят своя хъс и любов към изкуството и да продължават да вдъхновяват другите със своите ценности.

„Има един народ“ е посветен на 146-ата годишнина от Априлското въстание и Освобождението на Сливен. Драмата проследява „пътуването“ на народа по кървавите пътеки на свободата, от отричането до приемането на историческата съдба. Освен че отбеляза възрастта на театър „Класика“, спектакълът също така изпрати своите поздравления към завършващите ученици-актьори, които получиха книгата „Изпитание“ на Цончо Родев. Всички участници получиха и книгата „Пътеки на вярата“ на Соня Келеведжиева, която съдържа драми, поставени на сцена от „класиците“.

Театър „Класика“ е създаден през 1991 г. и оттогава е дал възможност на над 450 ученици-актьори да изследват света на театъра, някои от които са станали успешни режисьори (Андрей Белчев, Велина Балинова и др.).

Още снимки от новината

Соня Келеведжиева
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев