В Сливен ще се проведе детска научна конференция - „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти"

Сливен
15.04.2024 / 12:20

Между 18 и 20 април в Сливен ще се състои детската научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“. Събитието е организирано от СОНИК СТАРТ и Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и отбелязва 15 години от създаването на СОНИК СТАРТ и 75 години от основаването на гимназията, съобщава CROSS.

29 доклада на ученици от цялата страна ще бъдат представени на конференцията, като те са избрани от над 150 кандидатури. Най-младият участник е на 15 години, а най-възрастният сред делегатите е на 18 години.

Форумът има за цел да насърчи младежкото предприемачество чрез среща на ученици от различни икономически области в България. Участниците ще представят своите иновативни бизнес идеи, ще получат подкрепа от опитни ментори, ще участват в дискусии и работни сесии по групи, ще обменят знания и мечти.

Ментори на събитието са хабилитирани лица от престижни висши учебни заведения в страната, включително проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. дгн инж. Димитър Синьовски, доц. д-р Офелия Кънева от ВСУ Черноризец Храбър и Румен Стоилов.

Конференцията се провежда под патронажа на проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, под егидата на кмета на община Сливен Стефан Радев и с подкрепата на академичната общност в България.

Пресконференцията за научния форум ще се проведе на 18 април 2024 г. от 10:30 часа в град Сливен.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев