Борбата срещу дезинформация е на вниманието на европейските лидери в контекста на предстоящите избори за Европейски парламент

Служебният премиер Димитър Главчев
18.04.2024 / 20:42

Европейските лидери обсъждат борбата срещу дезинформацията в контекста на предстоящите избори за Европейски парламент. Премиерът на България, Димитър Главчев, подчерта необходимостта от решителни действия от държавите-членки и всички институции, работещи заедно в хармония. След срещата на Европейския съвет в Брюксел бяха приети Заключения, изразяващи решимостта на Съюза и неговите държави-членки да наблюдават и ограничават всякакви рискове, свързани с дезинформацията, включително чрез изкуствен интелект, чуждестранно манипулиране на информация и намеса в изборните процеси.

Главчев се стреми да гарантира, че България няма да бъде уязвима от дезинформация, като работи в съответствие с европейските заключения. Освен това той потвърди подкрепата на България за Украйна, призовавайки за бързо предоставяне на противоракетни системи на Киев. Премиерът Главчев също така подкрепи възобновяването на диалога на ЕС с Турция, като се фокусира върху асоциирането в Европейския съюз и актуализирането на митническия съюз.

По време на срещата Главчев информира колегите си за събитията в България, като обсъди промените в конституцията и подготовката за предстоящите избори на 9 юни, съобщиха от Министерски съвет.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев