Роберта Мецола, говори на специален Европейски съвет

Европейски парламент
18.04.2024 / 21:07

Председателят на Европейския парламент, Роберта Мецола, говори на специален Европейски съвет относно важността на удвояването на единния пазар за гарантиране на дългосрочна конкурентоспособност, просперитет и лидерство на Европа на световната сцена. Тя подчерта значението на изборите за Европейски парламент и повдигна няколко въпроса, включително борба с бедността, сигурност, укрепване на икономиката и създаване на работни места.

Мецола подчерта потенциала на единния пазар да осигури още по-големи ползи за европейските граждани, като предложи мерки за подобряване на производителността, ускоряване на инвестициите и интегриране на енергийните, финансовите и телекомуникационните пазари. Тя също така подчерта необходимостта от преодоляване на различията между страните в ЕС и осигуряване на справедлив преход към зелена икономика.

Освен това тя засегна разширяването на ЕС към Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани, подкрепата за Украйна, руската намеса в европейските избори, напрежението между Израел и Иран и кризата в Газа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев