Маринчо Христов, присъства на тържествен концерт-спектакъл, организиран от Средно училище „Иван Вазов“ в град Нова Загора

...........................................
19.04.2024 / 11:28

Областният управител на Сливен, инж. Маринчо Христов, присъства като официален гост на тържествения концерт-спектакъл, организиран от Средно училище „Иван Вазов“ в град Нова Загора. Училището празнува два забележителни юбилея: 60-тата годишнина от откриването на новата сграда на училището и 143-тата годишнина от основаването му. Концертът, озаглавен „Стъклени топчета“, показа как отдадените учители вдъхновяват своите ученици да показват най-доброто от себе си.

На събитието присъстваха редица високопоставени лица, включително кметът на Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът на Общината Ивайло Енев, общинският съветник в Сливен Елена Петкова, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в Сливен г-жа Кристиана Добрева-Станкова, кметовете на кметствата, както и бивши и настоящи преподаватели от училището.

Инж. Маринчо Христов използва възможността да изрази възхищението си към директора на училището Минка Коджабашева, педагогическия състав и учениците за тяхната упорита работа в запазването на българската идентичност и предаването на любовта към ванието на бъдещите поколения. Той подчерта важността на институции като Средно училище „Иван Вазов“ за поддържането на българския дух и родолюбие живи.

В заключение областният управител пожела на всички присъстващи да останат верни наследници на великия български писател Иван Вазов и да продължат да разпространяват духа на родолюбието, което той олицетворява.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев