Национална научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“ стартира в Сливен

...........................................
19.04.2024 / 11:53

Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“ стартира на 18 април 2024 г. в Сливен. Събитието събра 20 научни доклада на ученици от 7 града, всяка подкрепена от 4 ментори, включително проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. дгн инж. Димитър Синьовски от МГУ, доц. д-р Офелия Кънева от ВСУ и Румен Стоилов.

Младите участници представиха разнообразие от теми и предприемачески идеи с висока степен на подготовка и отдаденост. Организаторите отбелязаха, че социално отговорният подход е обща нишка сред всички представени планове. Освен това идеите бяха примамливи поради иновативния си подход към финансовите обосновки, преоценката на икономическите подходи от теорията и предложенията за навременно изпълнение. Менторите похвалиха ораторските умения на учениците и дизайна на техните презентации.

Гостите на събитието, областният управител Маринчо Христов и зам.-кметът Стоян Марков, изразиха подкрепата си към младите хора. Стоян Марков подчерта, че предприемачеството през погледа на младите хора е ключов приоритет в икономическата програма на Община Сливен, която ще предостави както условия, така и финансова подкрепа за отличните идеи.

До края на конференцията на 20 април ще бъдат представени 29 доклада на ученици от цялата страна, избрани от над 150 кандидатури. Най-младият участник е на 15 години, а най-старият е на 18 години. Конференцията, организирана в чест на 15-годишнината на SONIC START и 75-годишнината на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“, има за цел да насърчи младежкото предприемачество чрез събиране на ученици от различни икономически региони в България.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев