Селата Младово и Бинкос бяха домакини на срещи с кмета Стефан Радев и доброволци от новите формирования „Циклон“ и „Вихър“

...........................................
19.04.2024 / 17:40

Селата Младово и Бинкос бяха домакини на срещи с кмета Стефан Радев и доброволци от новите формирования „Циклон“ и „Вихър“ в община Сливен. Градоначалникът връчи на всеки доброволец защитна екипировка и карта на доброволец за легитимация. Екипировката отговаря на стандартите за осигуряване на защита на доброволците при извънредни ситуации като наводнения, снеговалежи, земетресения, пожари и др.

Стефан Радев изрази своята благодарност към доброволците за включването им в инициативите за подпомагане и изрази увереността си, че подкрепата за тяхната дейност ще продължи. През 2016 г. Общината предостави пожарен автомобил на едно от доброволните формирования „Железни врата“ в село Стара река.

Формированието „Циклон“ включва жители от Кермен, Николаево и Младово. В Кермен кметът обмисля възможността за ремонт на бившата пожарна служба за използване от „Циклон“.

Формированието „Вихър“ е разположено в Гавраилово, с членове от Струпец, Селиминово, Малко Чочовени и Бинкос.

Новите формирования ще преминат обучение, одобрено от Академията на МВР. Курсът ще покрива теми като готовност за действие при кризи, оказване на първа медицинска помощ и правна подготовка. На срещата присъстваха и кметовете на Кермен и съседните села, където живеят някои от членовете на новите формирования - Младово, Николаево, Бинкос, Струпец, Селиминово и Малко Чочовени. Всеки от тях получи пълен комплект инструкции, застраховка и други необходими документи за дейността на доброволците.

С тези новосъздадени формирования общият брой на доброволните отряди, действащи на територията на община Сливен, нараства до четири. Те включват „Грамадите“, „Железни врата“, „Циклон“ и „Вихър“.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев