Създадоха рап песен, посветена на Даная

Алекс Меламед
21.04.2024 / 14:14

Миналата година трагичен инцидент с 15-годишно момиче на име Даная привлече вниманието към проблемите в детското здравеопазване в България. В опит да повиши осведомеността и да насърчи спешни реформи, маркетинговият директор на първата компания еднорог в страната, оценена на 1 милиард долара, Алекс Меламед, създаде рап песен, посветена на Даная. Песента, озаглавена "Гняв", бързо придоби популярност в социалните медии и събра стотици споделяния, съобщи NOVA.

Текстът на песента описва яда на Меламед към неефективността и корупцията в българската здравна система, използвайки личната история на Даная като пример. Даяна почина в болница "Пирогов" след усложнения от апандисит, събитие, което доведе до широко разпространени протести и призиви за оставката на директора на болницата.

Песента на Меламед служи не само като израз на неговия собствен гняв, но и като призив за действие към другите. Той насърчава хората да се присъединят към подписката "Даная за живот", която изисква шест незабавни реформи в детското здравеопазване. Тези реформи включват създаването на национална детска болница, осигуряване на 24-часово покритие за педиатрични грижи и прилагане на задължителни протоколи за лечение.

Подписката ще бъде внесена в Народното събрание на 9 май, когато се отбелязва една година от смъртта на Даная. Целта е да се привлече внимание към продължаващите проблеми в детското здравеопазване в България и да се настоява за промяна, която ще защити бъдещите поколения деца.

Снимка: Youtube.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев