За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството

...........................................
21.04.2024 / 15:12

За поредна година Министерство на образованието и науката организира състезания за млади таланти в модата и фризьорството, като тази година домакин на събитието беше град Варна. Домакин на състезанията беше Професионалната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ в София.

Учениците се състезаваха в различни категории, като Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив спечели първото място в категория „Модно ревю“. В категория „Сръчни ръце“ Есра Сали от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич взе първото място. Емма Накова от Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София спечели първото място за художествена скица.

Варненската професионална гимназия по текстил и моден дизайн спечели първото място в категорията „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Учениците от Ямбол и Шумен спечелиха най-много индивидуални награди.

В категориите за прически Антония Николова от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе спечели първо място за официална дамска прическа, Златослав Димитров от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол спечели първо място за мъжко подстригване, а Габи Вълчева от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе спечели първо място за официален вечерен грим.

Състезанията се организират от МОН в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“, Българската асоциация по текстил, облекло и кожи, Асоциацията на българските модни дизайнери, Асоциацията на козметиците в България и фризьорска академия Stephan. Водещи специалисти-носители на международни и национални призове и сертифицирани международни съдии определиха победителите. Общо 90 ученици от 21 професионални гимназии в страната се състезаваха в различните категории.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: МОН
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев