Състезание по планинско колоездене ще се проведе в Ямбол

...........................................
23.04.2024 / 17:10

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организаторите на събитието са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед“, „Консепт Криейтив Крю“ и Община Ямбол.

Състезанието ще се проведе в специализираната зона за планинско колоездене в Лесопарк Боровец, която беше изградена през 2022 г. Трасето включва различни предизвикателства, включително спускания и изкачвания по пресечен терен с кръгов маршрут.

Ямбол Bike Cup 2024 е първото българско крос-кънтри състезание от клас 2 в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). В него могат да участват само лицензирани състезатели – от деца до 10 години до ветерани. Към момента заявки са подали и чуждестранни състезатели, което прави надпреварата още по-оспорвана и интересна.

Крос-кънтри олимпик е единствената олимпийска дисциплина в планинското колоездене. Представлява масов старт с определен брой обиколки на трасе, което включва спускания и изкачвания по пресечен терен с кръгов маршрут. Целта на колоездачите е да преминат всички обиколки за възможно най-кратко време.

Победителите във всички категории ще получат: до трето място – купи и подаръци, в отделни категории - парични награди и подаръци, осигурени от община Ямбол и партньори. Общият награден фонд е 3600 лева.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев