Община Сливен официално представи проекта за обновяване на Колодрума

...........................................
24.04.2024 / 20:47

Община Сливен представи официално проекта за обновяване на Колодрума. Председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, заедно с архитекти и общественици, присъстваха на събитието. Авторите на проекта, арх. Биляна Белчева и арх. Камелия Методиева, споделиха своята визия за ревитализирането на съоръжението.

Колодрумът в момента е в лошо състояние и е важно да се модернизира, за да може да продължи да служи на Сливен. Проектът включва нови съоръжения като лекоатлетическа писта, BMX парк, мини футболно игрище и възможности за концерти и фестивали. Ще има и места за зрители, включително инвалидни. Проектът предвижда и изграждането на три метални козирки с фотоволтаични панели за покритие.

Председателят на Управителния съвет на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов даде положителна оценка на проекта и каза, че ще могат да се провеждат международни състезания. Джозеф Сметс, председател на пистовата комисия на Европейската колоездачна федерация, също изрази подкрепата си и очакване за растеж на велосипедните спортове в региона.

Въпросът за издръжката на съоръжението беше повдигнат, като кметът Радев отговори, че не очаква Колодрума да генерира големи приходи за Общината. Въпреки това, той спомена възможността за партньорства и предложения от компании, които биха искали да го управляват.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев