Местният парламент в Сливен одобри бюджетната прогноза за приходите и разходите за местните дейности през периода 2025-2027 г.

Кметът Стефан Радев
25.04.2024 / 17:29

Днес местният парламент в Сливен проведе редовна сесия, на която одобри бюджетната прогноза за приходите и разходите за местните дейности през периода 2025-2027 г. Въпреки различните мнения сред съветниците, предложението беше прието с необходимата подкрепа. Прогнозата е изготвена в съответствие със Закона за публичните финанси и указанията на министъра на финансите, като включва приетите стратегии и програми, фискални правила и ограничения на Закона за публичните финанси, предложения на местната общност и второстепенни разпоредители с бюджет.

Кметът Стефан Радев разкритикува политическото говорене на група съветници, които решиха да не подкрепят бюджетната прогноза. Той посочи, че цитирането на произволни числа и правенето на анализи не е сериозно. Радев подчерта, че разходите на Община Сливен за план-сметката, разделени на общия брой жители, са сред най-ниските от областните градове в страната. Той също така напомни, че начинът, по който Общината управлява бюджета, не може да се изпълнява в първоначалния си вид, тъй като това би довело до неизползвани средства и забавяния в инвестициите и поддръжката. Кметът добави, че идващите избори вероятно са причината за политическите дебати по темата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев