Финалният проект на частната болница "Мама и аз" предвижда разкриване на 11 структури за лечение на деца

Снимката е илюстративна
02.05.2024 / 20:45

Частната болница „Мама и аз“ планира да открие 11 детски отделения, включително неонатология, детска хирургия и детска онкология, според доклад на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“.

Преди да бъде представен на Министерски съвет за одобрение, проектът премина през три комплексни оценки от агенцията, съобщи БНР. Общественият съвет за създаване на Национална детска болница призова за прозрачност относно документите, довели до разрешаването на изграждането на лечебното заведение. Решението, взето във вторник, беше отменено в сряда поради обществен натиск. Първоначалният план на Търговската лига, който получи положителни препоръки от Здравната каса и оценка през април миналата година, включваше 29 болнични отделения с 421 легла.

Броят на леглата по-късно беше намален с осем, докато броят на отделенията се увеличи с десет. Последната оценка беше подписана от директора на Медицинския надзор Иванка Динева, след като беше получено мнението на бившия ръководител на Здравната каса Станимир Михайлов.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев