За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Премиерът Димитър Главчев
02.05.2024 / 21:14

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, който е краят на следващата 2025 г. Това обяви министър-председателят Главчев пред журналисти след срещата си с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман, предаде Министерски съвет. От разговора на премиера Главчев с генералния секретар Корман става ясно, че хоризонтът за приемането на страната ни е краят на следващата 2025 г.

Досега общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са били приети, остават още 26. Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР. В рамките на днешната им среща министър-председателят лично благодари на генералния секретар на ОИСР Матиас Корман за активния диалог със страната ни по време на неговия мандат.

На въпрос за вчерашната отмяна на решението на Министерския съвет за създаване на частна болница премиерът Главчев обясни, че аргументът за отмяната е създалото се обществено напрежение, с което той се е съобразил.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев