На Велики четвъртък, Община Котел организира за девети път великденска работилница за своите най-малки жители

...........................................
04.05.2024 / 13:02

На Велики четвъртък, Община Котел организира за девети път великденска работилница за своите най-малки жители. Тази година в нея участваха деца на различна възраст, които заедно със своите родители и близки боядисаха близо 1500 великденски яйца. Работилницата беше изпълнена с цветове, смях и положителни емоции, благодарение на активното съдействие на служители-доброволци от местната администрация.

Децата имаха възможността да преоткрият цветовете на приятелството и да споделят между си много радост и усмивки, докато създаваха своите уникални великденски яйца. Някои от тях научиха повече за важността на традицията, спазвана от векове на Велики четвъртък в България, докато други се фокусираха повече върху цветовете, които използваха, за да декорират яйцата. Независимо от техния подход, всички деца разбраха, че боядисването на яйца е занимание, което изисква голямо внимание и търпение, а работилницата е идеалното място, където те могат да създадат незабравими спомени.

Символът на Великден – яйцето беше в центъра и на изложбата, подредена от деца от творческото обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинската библиотека „Петър Матеев“ – Котел. Част от техните творения бяха дарени на възрастни хора от община Котел в навечерието на Великден, а друга част остана да краси фоайето на местната библиотека.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев