13 години изминаха от смъртта на шестимата младежи, които загубиха живота си, прегазени от пиян шофьор в Симеоновград

...........................................
05.05.2024 / 18:56

Преди 13 години трагичен инцидент отне живота на шест млади души на Великден в Симеоновград. Жертвите, на възраст между 17 и 19 години, били прегазени от кола, шофирана от пиян 23-годишен мъж на име Данаил Георгиев. Двама други младежи бяха ранени в ужасяващия инцидент. Трагедията се случи, докато групата се връщала от църквата, където отивали да посрещнат Великден. Шофьорът нямал много опит зад волана, а колата била собственост на неговия братовчед, който му я дал да я използва.

Данаил беше признат за виновен и получи присъда от 12 години затвор и забрана да шофира в продължение на 15 години. Неговият братовчед, който му даде ключовете от колата, първоначално получи присъда от 10 години затвор и забрана да шофира в продължение на 15 години, но по-късно присъдата му беше намалена на 7 години затвор и 10 години без право да шофира.

Сега, 13 години след трагичния инцидент, и двамата мъже вече са на свобода, съобщава DarikNews. Това повдига въпроси относно ефективността на наказанията и въздействието на такива тежки престъпления върху засегнатите семейства, които трябва да живеят с трагедията всеки ден.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев