Над 60 града в цяла Европа ще показват съобщения, призоваващи гражданите да гласуват, един месец преди европейските избори

Европейски парламент
07.05.2024 / 12:26

В чест на Деня на Европа, над 60 града в цяла Европа ще осветяват забележителности, призовавайки гражданите да гласуват на предстоящите европейски избори на 6-9 юни. Сред тях са емблематични обекти като Триумфалната арка в Париж, Колизеума в Рим и Гранд Плас в Брюксел. Лозунгът на кампанията „Използвайте гласа си. Или други ще решат вместо вас“ ще бъде показан заедно с европейското знаме между 8 и 9 май.

Други забележителни сгради и паметници, които ще участват, включват мостът Samuel Beckett и сградите на националния парламент в Дъблин, кметството на Vilnius, Fort Saint Angelo във Valletta, Presidential Palace в Bratislava, Plaza de Cibeles в Madrid, National Parliament in Bucharest и други.

Европейският парламент, националните и местните власти работят заедно, за да подчертаят единството на Европа пред нейните 440 милиона граждани. Този ход идва като напомняне за значението на европейските избори за оформянето на бъдещето на континента. Денят на Европа, който се празнува ежегодно на 9 май, отбелязва мира и единството в Европа и служи като напомняне за историческото предложение на Робер Шуман, считано за начало на Европейския съюз.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев