Изложба "Театрални кукли на любими литературни герои" е подредена във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“

Представяне на изложбата
08.05.2024 / 18:04

Във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“ се проведе откриване на изложбата „Театрални кукли на любими литературни герои“. Това събитие представя творбите на участниците в Тринадесетия национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, който се проведе през 2024 г.

В тазгодишното издание на конкурса участие взеха над 200 деца и юноши на възраст между 7 и 16 години от различни специализирани школи и училища в цялата страна. Благодарение на тяхната креативност и умения, повече от 210 кукли на любими герои от известни и обичани детски литературни произведения оживяват пред очите ни.

Изложбата показва разнообразните техники и материали, използвани от младите артисти при създаването на техните уникални кукли. Посетителите могат да видят кукли, изработени от хартия, плат, глина и други материали, всички отразяващи въображението и уменията на своите създатели.

Тази изложба не само демонстрира таланта на младите художници, но също така насърчава любовта им към литературата и театъра. Тя дава възможност на публиката да се наслади на творчеството на тези талантливи деца и служи като вдъхновение за бъдещите поколения.

Още снимки от новината

Част от присъстващите на откриването на изложбата
...........................................
...........................................
...........................................
Посетителите разглеждат изложбата
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев