Община Сливен започна повторно прилагане на европейския модел за качество „Обща рамка за оценка – CAF“

...........................................
09.05.2024 / 15:07

Община Сливен започна повторно прилагане на европейския модел за качество „Обща рамка за оценка – CAF“ (Common Assessment Framework). Този инструмент за цялостно управление на качеството в публичния сектор има за цел да осигури висок обществен резултат чрез непрекъснато подобряване на управлението и качеството на административната дейност.

Моделът CAF 2020 позволява на Общината да бъде разгледана и оценена в нейната цялост от вътрешен екип, който изследва и анализира дейността на общинската администрация, като се основава на цикъла „Планирай - направи - провери - действай” (PDCA).

Повторното прилагане на модела CAF 2020 в Община Сливен обединява усилията на ръководството и служителите. Сформиран е екип за самооценка от 10 души, който включва служители от различни функционални направления, за да може чрез изследване и анализ да се обхване цялостно дейността на общинската администрация.

 

Екипът по самооценка ще изпълни следните задачи:

Изготвяне на доклад за резултатите от самооценка на Община Сливен за периода 2022-2024 г.

Създаване на план за подобрение на Община Сливен за периода 2024-2026 г.

Провеждане на процедура по външна обратна връзка за правилното прилагане на модела за самооценка и постигнатите чрез него резултати.

Прилагането на CAF като устойчива управленска практика насърчава непрекъснатото усъвършенстване на организацията, постигането на по-добри резултати за нея и за служителите, за потребителите на услуги, за партньорите и за обществото като цяло, като използва знанието и мотивацията на хората в нея.

За да подпомогнете организационното усъвършенстване на администрацията, попълнете анкетата, предоставена на следния линк: https://mun.sliven.bg/surveys/take/survey-17

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев