Хотелиер ще пробяга за 6 дни цялото българско Черноморие от север на юг за да насърчи туризма в региона

Снимката е илюстративна
11.05.2024 / 18:15

Хотелиерката Силвия Кьосева планира да пробяга цялото българско Черноморие от север на юг за шест дни. Тази инициатива, наречена „1 SEA“ („Едно море“), има за цел да насърчи туризма в региона, като подчертае възможностите за спорт. Като бегач, Силвия вярва, че разделянето на Черноморието на северно и южно трябва да спре.

За да постигне целта си, тя ще измине разстоянието от Дуранкулак до Резово, което е приблизително 230 километра, разделени на шест етапа от около 65 километра всеки, съобщи БНР. По време на това предизвикателство тя ще бъде придружена от видеооператор и фотограф, които ще документират пътуването й и ще покажат красотата на Черно море през нейните очи.

Стартът на маратона ще бъде даден на 11 май и ще приключи на 16-ти. Инициативата вече получи подкрепа от различни неправителствени организации, местни власти, други хотелиери и ентусиасти. Доброволци организират подкрепителни пунктове, където хората могат да се присъединят към Силвия, като тичат, карат велосипед, гребат с лодка или използват друг вид транспорт.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев