Северното Черноморие посрещна първите си туристи за сезона

Снимката е илюстративна
12.05.2024 / 13:04

Северното Черноморие посрещна първите си туристи за сезона, като хубавото време привлече хиляди посетители за Великден. Тази година българските курорти бяха популярни не само сред чуждестранните туристи, но и сред местните жители. Въпреки това, традиционно, в „Златни пясъци“, по-голямата част от гостите са от Румъния.

Неда и семейството й пристигат от Румъния за четвъртата си година в курорта. „Много е тихо и красиво тук. Идваме за 4-и път в курорта“, споделя тя.

Туризмът отбеляза успешен старт на летния сезон, като около 15 000 туристи посетиха курорта, както беше предвидено. Времето беше благоприятно с много хубави дни и висока степен на заетост.

Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци“, заяви за NOVA, че въпреки загубата на руски и слабия немски пазар, курортът е готов да посрещне първите летовници. „Символично отбелязахме началото на летния сезон. Въпреки че сме загубили руските пазари, немските пазари са слабо представени, също така в Израел знаете колко е ситуацията“, поясни Стоянов.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев