Атанас Запрянов адмирал Емил Ефтимов проведоха среща с посланика на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара

...........................................
12.05.2024 / 15:12

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведоха среща с посланика на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара на 10 май. Те изразиха своята благодарност за приноса на Италия като рамкова държава на Многонационалната бойна група, разположена на територията на нашата страна.

Основните теми на дискусиите включваха сътрудничество в Черноморския регион, перспективите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и отбранително-индустриалното партньорство. Бяха обсъдени и проектите за модернизация на Българската армия, съобщиха от Министерство на отбраната. Срещата имаше за цел укрепване на евроатлантическото единство и засилване на сдържащия и отбранителен потенциал на НАТО.

Н. Пр. Джузепина Дзара подчерта ролята на България като стратегически партньор и гарант на сигурността в Черноморския регион и на Източния фланг на НАТО.

В срещата участваха заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова, временно изпълняващият длъжността заместник-ръководител на мисията господин Едоардо ди Паоло и аташето по отбрана полковник Винченцо Ингросо.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев