На 18 май 2024 г., събота, Община Ямбол ще се присъедини към Европейската нощ на музеите

...........................................
13.05.2024 / 16:47

На 18 май 2024 г., събота, Община Ямбол ще се присъедини към Европейската нощ на музеите с разнообразна програма във всичките си музеи и галерии. Безистенът, Музеят на бойната слава, Регионалният исторически музей, Етнографската къща и Художествена галерия "Жорж Папазов" ще посрещнат посетители от 17:00 ч. до 23:00 ч. с разнообразни изложби, работилници, семейни игри, обиколки с екскурзовод. Входът за всички ще е безплатен.

Акцентите включват гостуващата изложба на колекция "Кесаури"/Франция/ - оригинални произведения на Салвадор Дали - "Дизайнерски творби" в Безистена, арт зона на открито с работилници и исторически настолни игри, музикална сцена на открито и участието на млади екскурзоводи.

Художествената галерия предлага игри за семейства и приятели, свързани с изложбите, а Регионалният исторически музей разкрива изложбата "Напред! Науката е слънце", посветена на просветното дело в Ямбол от Освобождението до края на 80-те години на ХХ век.

Етнографският комплекс в квартал "Каргон" ще представи фолклорни изпълнения, класове по танци и постоянните експозиции "Цветна магия от Ямбол" и "От традицията към модерното".

Музеят на бойната слава ще бъде отворен с безплатен вход, а посетителите могат да разгледат различни експонати.

Присъединете се към нас, за да отпразнувате Европейската нощ на музеите с изкуство, култура и забавление, се казва в прессъобщение на Община Ямбол!

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев