Днес се очаква да се види дали ще стартира делото срещу пастора Даниел Хъл, обвинен в педофилия

Съдът в Сливен
14.05.2024 / 10:41

Делото срещу Даниел Хъл, британски гражданин, обвинен в педофилия и представящ се за евангелски пастор, изпитва затруднения при започването си поради постоянни отводи на съдиите от Районния съд в Сливен. Съдиите по наказателните дела са изчерпани и следващото разпоредително заседание ще се проведе в Гражданската колегия на същия съд, където съдията е нов за наказателното правосъдие, съобщава БНР. Ако и тук съдията си направи отвод, Върховният касационен съд ще определи в кой град да се гледа делото.

В момента Хъл е в следствения арест в Бургас с постоянна мярка задържане под стража, обвинен в сексуални посегателства над 14 малолетни и непълнолетни момчета в квартал „Надежда“ в Сливен. През годините си на престой в квартала Хъл основава молитвен дом, в който децата са оставали да преспиват. Именно там са извършени и блудствените действия.

През февруари той поиска от съда да му бъде изменена постоянната мярка за задържане, но това не се случи. Защитата му тогава пледира, че са допуснати редица съществени процесуални нарушения във фазата на досъдебното производство.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев