Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова ще ръководи Националния съвет за хората с увреждания

...........................................
15.05.2024 / 20:11

Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова ще ръководи Националния съвет за хората с увреждания, реши правителството. Заместник-председателите ще бъдат министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов и министърът на здравеопазването Галя Кондева-Мънкова, съобщава DarikNews.

Останалите членове на Националния съвет за хората с увреждания включват по един заместник-министър от всяко министерство, както и представители на национално представителните организации на и за хората с увреждания, национално представителните организации на работниците и служителите, национално представителните организации на работодателите и Националното сдружение на общините в Република България.

Този съвет отговаря за сътрудничеството при разработване и изпълнение на политиката за правата на хората с увреждания към Министерския съвет. Целта е да се гарантира, че нуждите и интересите на хората с увреждания са ефективно представени и защитени в процеса на вземане на решения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев