Разпитаха четиримата участници в катастрофата с кола на НСО, в която е бил и Кирил Петков

Снимката е илюстративна
17.05.2024 / 09:58

Четиримата участници в пътнотранспортното произшествие с автомобил на НСО, в което е бил и лидерът на партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, са били разпитани. Сред тях са самият Петков и служители на НСО, предаде БНР.

Днес се очаква да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други превозни средства. Освен това ще бъде извършена аутопсия на загиналия шофьор и ще бъде взета кръвна проба за алкохол. Заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев предостави тази информация.

Състоянието на пострадалата жена при катастрофата остава тежко. Подполковник Василев добави, че разрешената максимална скорост в участъка на пътя преди влизане в град Аксаково е приблизително 60 км/ч. Точната скорост на двата автомобила ще стане известна след събирането на всички доказателства и назначаването на автотехническа експертиза, която ще определи механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие и евентуално кой от водачите какви действия е предприел непосредствено преди катастрофата.

Припомняме, че мъж загина, а друг мъж и жена бяха настанени в болница във Варна, след като кола на Националната служба за охрана (НСО), в която пътуваше съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, катастрофира на входа на Аксаково.

От НСО информираха БНР, че автомобилът, в който се е движело охраняваното лице, е бил на път с предимство. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. Пътувалите в охранявания автомобил не са пострадали.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев