Криминална хроника Сливен - 20.05.2024 г.

Полиция Сливен
20.05.2024 / 10:43

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 17.05.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 20.05.2024 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при засилената патрулна дейност в град Сливен. На 18 май, около 02:30 часа, на бул. „Г. Данчев“ е извършена проверка на 33-годишен мъж. Той доброволно е предал пакетче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

51-годишен мъж е задържан за причиняване на материални щети. На 17 май, в 02:45 часа, от телефон 112 е получен сигнал от служител в зала за хазарт в град Сливен за повредена от клиент игрална машина. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършителят е установен и задържан- криминално проявен мъж на 51 години от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

32-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за неизпълнение на заповед за незабавна защита. На 18 май, около 23:00 часа, е получен сигнал, че задържаният е нарушил съдебна заповед да не доближава на по-малко от 50 метра 32-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти на РУ-Сливен работят по два сигнала за кражби, заявени през почивните дни. За времето от 15 до 18 май неизвестен извършител е проникнал в складово помещение на фирма, намираща се в сливенския квартал „Нова село“. Заявена е кражба на 250 м. кабели. Нанесената щета е в процес на установяване.

На 18 май е заявена кражба то частен имот в град Сливен. Откраднати са дърводелски машини, кабели и медни предмети. Нанесената щета е в процес на установяване.

По случаите се извършват издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

На 18 май, в 15:03 часа, в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение от телефон 112, за настъпило пътно произшествие на бул."Стефан Стамболов" в град Сливен, в района на кв. „Българка“. 36-годишен мъж, водач на лек автомобил „Опел Мерива“, след като губи управление, излиза от пътното платно и навлиза в пешеходна зона и велоалея, където удря жена на 86 години. Жената е починала на място. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при засилената патрулна дейност в град Нова Загора. На 17 май в района на ул. „Цар Освободител“ полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Сеат“. 36-годишен пътник в автомобила е предал доброволно пакетче, съдържащо вещество, които при теста е реагирало на хероин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

_______________________________________________________

За времето от 17 до 20 май на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 379 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 92 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 32 протокола за предупреждение.

Направени са 330 проби за употреба на алкохол и 8 за употреба на наркотици.

Регистрирани са 2 леки /Нова Загора и Сливен/ и 1 тежко ПТП /Сливен/.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев