Тази седмица в Сливен ще има много културни събития, които са част от Майските дни на културата

Сливен
20.05.2024 / 12:11

И през тази седмица Община Сливен подготвя за жителите и гости на града цикъл от културни събития. Част от тях са включени в програмата на „Майски дни на културата“.

Почитателите на класическата музика ще имат възможност да се насладят на концерт на оперната прима Татяна Шиварова. Той е планиран за 21 май, от 18:00 ч. в зала „Сливен“. В проявата ще се включат и гост-изпълнители. На 22 май, от 11:00 ч. във фоайето на зала „Сливен“, ще бъде открита фотоизложба, посветена на биоразнообразието.

В навечерието на 24 май ще се проведе тържественият концерт, на който ще бъде връчена наградата „Аргира Жечкова“. Празничното събитие ще се състои на 23 май от 18 ч. в зала „Сливен“. След него популярният български дует „Ритон“ ще зарадва сливенската публика с концерт. Той ще се състои на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“ от 19:00 ч. Празничните илюминации същата вечер ще започнат в 21:00 ч.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен обещава да бъде богат на прояви. Денят ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища. То ще тръгне от Градската градина в 11 ч. и ще продължи по Главната улица до площад „Хаджи Димитър“. Там, от 11:30 ч., ще започне общоградската тържествена церемония. От 12:00 ч. на откритата сцена на площада ще се състои награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

Откритата сцена на градския площад ще посрещне след това гостите от фолклорния ансамбъл „Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Те ще се представят пред публиката със съвместен концерт. Началото е от 12:30 ч.

Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада. Там от 19:30 ч. ще започне концертът на „Тримата български тенори“ и „Тоника СВ“.

Вечерта ще завърши с дрон-шоу. То е планирано за 21:30 ч.

През почивните дни Сливен ще посрещне участниците в ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Началото ще бъде дадено на 25 май, събота, с дефиле на участниците.

Община Сливен обръща внимание, че при промяна в часа или мястото на събитие заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев