ДАНС започва проверка по казуса с лифтовото съоръжение на Витоша по нарежддане на премиера Главчев

Министерски съвет
20.05.2024 / 21:21

Министър-председателят Димитър Главчев възложи на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) да извърши проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с преустановяването на работата на последното лифтово съоръжение в Национален парк „Витоша“. Това решение идва след широко разпространено обществено недоволство по темата, съобщава Министерски съвет.

В своето писмо до ДАНС премиерът подчертава, че спирането на последната работеща кабинкова линия поражда опасения относно екологичната и транспортната сигурност на региона, както и за качеството на живот и здравето на гражданите. Той иска от агенцията да проучи задълбочено ситуацията и да докладва периодично за констатациите си.

Съгласно разпоредбите на Закона за ДАНС, агенцията отговаря за защита на националната сигурност, противодействие на престъпността и гарантиране на ефективното прилагане на нормативните актове на държавата. Възлагайки тази задача на ДАНС, министър-председателят цели да получи изчерпателна информация и анализ на ситуацията, които биха могли да помогнат за намирането на подходящо решение на проблема.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев