Криминална хроника Сливен - 21.05.2024 г.

Полиция Сливен
21.05.2024 / 17:04

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 20.05.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 21.05.2024 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари, като иззеха сумата от извършителя в пълен размер. Вчера, около 14:00 часа, 27-годишен мъж от град Ямбол е подал заявление за кражба на пари от служебния му автомобил. Пред органите на реда той е обяснил, че при разтоварни дейности в кв. „Ст. Заимов“ в град Сливен е оставил отключен автомобила и впоследствие е установил липсата на мъжка чанта с 5500 лева. В резултат на извършените незабавни издирвателни действия и със съдействието на участък „Надежда“ извършителят е установен-жена на 24 години, криминално проявена. Тя е отведена в РУ-Сливен и задържана за 24 часа, направила е самопризнания и е предала откраднатата сума. По случая е образувано бързо производство.

33-годишен водач на лек автомобил „Форд Галакси“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена днес малко след полунощ в местността „Батмиш“ край Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

Криминалисти на РУ-Сливен работят по домова кражба, заявена на 20 май. За времето от 12 до 13 май неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в жилище, намиращо се в сливенския квартал „Комлука“, като е извършил кражба на мобилен телефон, лични вещи и документи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: 23-годишен мъж, жител на област Стара Загора, е хванат да управлява мотопед след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 20 май в 12:20 часа в новозагорското село Еленово, при контрол по пътна безопасност в малките населени места. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

____________________________________________________

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 200 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 29 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

Направени са 202 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев