Криминална хроника Сливен - 22.05.2024 г.

Полиция Сливен
22.05.2024 / 13:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 21.05.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 22.05.2024 Г.

 

Твърдица: Полицейски служители на РУ-Твърдица съвместно с екип на ДГС са установили 4 случая на незаконна сеч по време на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност. Акцията е 24-часова и е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен. Проверени са 62 превозни средства, 108 лица, 9 търговски обекта, цехове за дървообработка, заложни къщи и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Съставени са 4 акта и 23 фиша за нарушения на ЗДвП.

В РУ-Твърдица е започната работа по четири преписки във връзка с установени случая на превоз на дърва за огрев от вида габър, върба и дъб, без позволително за превоз и горска марка.

По време на операцията е получен сигнал за кражба на велосипед от частен имот в село Сборище. Извършителят е установен и задържан за 24 часа. Той е 41-годишен криминално проявен мъж от същото населено място.

Котел: Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен съвместно с екипи на РДГ и Зонално жандармерийско управление-Бургас. По време на операцията е получен сигнал за кражба на сумата от 7000 лева от частен имот в село Мокрен. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен- мъж на 24 години от същото населено място. Той е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази сутрин е настъпило тежко пътно произшествие на пътя Котел-Омуртаг в район на село Тича. Сигналът е получен в 05:34 часа. Товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин на 56 години се е обърнал извън пътното платно. На място е констатирана смъртта на водача. Извършва се оглед, образувано е досъдебно производство.

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили 5 престъпления и редица нарушения в рамките на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност. Акцията е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен съвместно с екип на Зонално жандармерийско управление-Бургас, РДГ-Сливен, Дирекция „Инспекция но труда-Сливен“ и ТД НАП Бургас.

Разкрити са кражби от превозни средства, части домове и офиси. Задържани са четирима криминално проявени мъже и едно непълнолетно момче. Заявените кражби са на лични вещи, мобилни телефони и документи; акумулатори и ел. инсталации на товарни автомобили; кражба на оставено без надзор портмоне; кражба и повреждане на материали и предмети от лаборатория към фирма в град Сливен.

В хода на операцията криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съвместно със служители от РДГ, фискален контрол към НАП и Инспекцията по труда са извършили проверки в редица обекти на територията на РУ-Сливен. В търговски обект в град Сливен са установени две лица, работещи без сключен трудов договор, установена е липса на поставени фискални устройства и разминаване в касата на обекта, за което са съставени протоколи. Предстои съставяне и издаване на актове за установените нарушения на данъчното и трудовото законодателство от съответните институции. При проверка на адрес в сливенския кв. „Комлука“ са намерени и иззети 80 къса цигари без бандерол. По случая е започната проверка.

Нова Загора: 26-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес Спринтер“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 21 май по време на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност, провеждана на територията на ОДМВР-Сливен. Водачът е спрян на ул. „П. Баколов“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

По време на операцията е задържан 26-годишен водач на лек автомобил „Форд Дукато“. Той не е спрял на подаден сигнал за проверка в град Нова Загора, след което е последван, спрян и задържан. По случая е образувано бързо производство.

____________________________________________________

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 118 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 18 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 3 протокола за предупреждение.

Направени са 137 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Късо съединение в ел. мрежата на частен имот в село Желю войвода е причината за възникване на пожар. Сигналът е получен на 21 май в 11:09 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция кв.м. 40; домашно имущество, мебели бр. 10; бяла, черна и компютърна техника бр. 9 и лични документи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев