Премиерът Димитър Главчев се срещна с генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

...........................................
28.05.2024 / 12:51

Премиерът Димитър Главчев увери, че никога не е обсъждана тема за изпращане на български войници в Украйна. Той нарече такива твърдения хибридна атака и дезинформация. Главчев подчерта, че вместо това трябва да подкрепим Украйна с всички налични средства, без да участваме директно в конфликта.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг оцени високо сътрудничеството на България в областта на отбраната и сигурността. Той похвали страната за увеличаването на разходите за отбрана и я определи като надежден съюзник. Столтенберг също така предупреди, че мирът не може да се приеме за даденост и всички съюзници трябва да бъдат подготвени за потенциални заплахи.

По време на срещата двамата лидери обсъдиха и пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София. Те също така обсъдиха теми, свързани с Черноморския регион и подготовката за предстоящата среща на върха във Вашингтон. Премиерът Главчев подчерта важността на връщането на фокуса върху Западните Балкани, тъй като страната е била водеща в този процес през 2017 г.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев