На 1 юни в Сливен ще се проведе детски панаир

...........................................
29.05.2024 / 11:45

На 1 юни, Международния ден на детето, Община Сливен и Фондация „Изиарт“ са подготвили множество забавления за малките жители на града. Събитията започват с 16 културно-образователни инициативи, част от традиционния Детски панаир, който ще се състои пред сградата на Общината от 12:00 до 20:00 ч. Всички дейности са с вход свободен.

Децата ще имат възможност да участват в различни работилници, като стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. Специална игра - приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, ще бъде достъпна в пространствата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен и галерия „Сирак-Скитник“.

Представление на Държавния куклен театър „Костенурката Нурка“ ще започне в 16:30 ч. на откритата сцена пред Общината. Програмата ще включва още музикални спектакли, танци и игри за най-малките. Истинска пожарна кола ще бъде разположена на място, позволявайки на децата да се качат на борда и да изживеят тръпката да бъдат пожарникари за един ден.

Освен Детския панаир, Община Сливен осигурява и надуваеми атракциони с популярни анимационни герои, които ще бъдат разположени на площад „Хаджи Димитър“ на 31 май и 1 юни.

Детският панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и досега е реализирал над 50 събития в повече от 15 града в страната. Основната цел на събитието е да запознае децата с изкуството и културата, като им позволи да участват в творчески ателиета на открито и в различни културни институции като музеи и галерии. Проектът е некомерсиален и всички желаещи деца могат да се присъединят безплатно към различните работилници.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев