Община Сливен предприема мерки срещу риск от наводнения в населените места

Сливен
30.05.2024 / 09:12

Община Сливен планира да разпредели около 65 000 лева за намаляване на риска от наводнения и предотвратяване на преливането на водни обекти в населените места. Предложените средства ще бъдат използвани за дейности като премахване на растителност, изнасяне на отпадъци, укрепване и оформяне на брегови ивици.

Екип, назначен от кмета Стефан Радев, е извършил цялостен преглед на всички водни обекти в района през февруари тази година. Одитът идентифицира проблемни зони, потенциални опасности и необходимостта от справяне с неизправности. Някои от тези проблеми включват намалена пропускливост поради растителност и изхвърлени битови отпадъци. Деретата и реките в селата Бяла, Биково, Глуфишево, Глушник, Гавраилово, Желю войвода, Ковачите, Струпец, Сотиря и Ичера са сред засегнатите райони.

Тези средства ще бъдат предоставени на местните кметове, които да координират усилията по почистване. Това е една от многото мерки, предприети от Общината, за предотвратяване на риска от наводнения и потенциални рискови ситуации.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев