Област Сливен ще кандидатства за отпускане на средства за извършване на ремонти и възстановителни работи върху 5 военни паметника

...........................................
30.05.2024 / 20:25

Област Сливен планира да кандидатства за отпускане на средства за извършване на ремонти и възстановителни работи върху 5 военни паметника, използвайки средства от държавния бюджет. Това решение беше взето по време на среща на Областната комисия „Военни паметници“, която се състоя в сградата на Областната администрация в Сливен. Заседанието беше ръководено от областния управител Чавдар Божурски, който също така е председател на комисията.

За да допринесе за усилията, Община Сливен подаде заявление за ремонт на четири паметни плочи, разположени в различни села като Глуфишево, Горно Александрово, Мечкарево и Самуилово. Общата цена на тези предложения е приблизително 6 000 лева. Междувременно Община Нова Загора предложи да получи финансиране за възстановяване на алеята на фронтоваците в село Омарчево, което ще струва около 16 310 лева.

По време на срещата Кристина Алексова, старши експерт в отдела „Социални инвестиции и военно-историческо наследство“ към Министерството на отбраната и член на комисията, отбеляза, че общият годишен бюджет за такива проекти в цялата страна е 420 000 лева. Тя изрази увереност, че предложените проекти имат потенциал да получат необходимото финансиране. След гласуване и двете предложения бяха одобрени и сега ще бъдат представени за допълнително разглеждане и евентуално одобрение от специализирана междуведомствена комисия, включваща експерти от Министерството на отбраната и Министерството на финансите. Тази комисия отговаря за установяването на приоритети за разпределяне на средствата за поддържане и възстановяване на военни паметници в цялата страна.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев