Куп изненади за малки и големи организира община Сливен по повод 1 юни - Международен ден на детето

...........................................
01.06.2024 / 17:25

Днес, на 1 юни, Международния ден на детето, площадката пред сградата на Общината в Сливен се превърна в център на радост и забавление за малките жители на града. За поредна година Фондация „Изиарт“ и Община Сливен организираха Детски панаир, предлагайки разнообразна културно-образователна програма за децата.

Разнообразни дейности очакват малчуганите през целия ден, до 20:00 ч., включително специални игри - приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, което може да бъде активирано в пространствата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен и галерия „Сирак-Скитник“. Работилниците включват архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. Открита сцена пред Общината ще бъде домакин на представлението на Държавния куклен театър „Костенурката Нурка“ в 16:30 ч. Програмата ще продължи с музикални спектакли, танци и игри за най-малките.

Тази година Общината добави към празника надуваеми атракциони – популярни анимационни герои, разположени на пл. „Хаджи Димитър“, които ще забавляват малки и големи през целия ден. Детският панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и досега е реализирал над 50 събития в повече от 15 града в страната. Основната му цел е да запознае децата със света на изкуството и културата чрез творчески ателиета както на открито, така и в различни културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се присъединят безплатно към различните работилници.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев