Дадоха начало на разчистването на терена, където ще бъде построена Националната детска болница

...........................................
01.06.2024 / 19:50

В Деня на детето – 1 юни, бе дадено начало на разчистването на терена, където ще бъде построена Националната детска болница. Министър-председателят Димитър Главчев, министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова присъстваха на събитието. Това е първата стъпка към изграждането на болницата след повече от две години.

Премиерът подчерта важността на проекта, тъй като в новата болница децата ще получат денонощна, високоспециализирана здравна помощ според европейските стандарти за качество, безопасност и ефикасност. Министър Кондева заяви, че подобряването на детското и майчино здравеопазване е приоритет и това е една от стъпките в тази посока.

Разчистването на терена ще отнеме 7 месеца, като ще започне с премахването на опасните елементи от фасадите и покривните конструкции. След това ще бъдат премахнати основите на старите сгради. Целта е в началото на следващата година да има готовност за проектиране и строителство. Проектът трябва да бъде завършен в рамките на 4 години. За да се ускори процесът, се работи успоредно и по други задачи. Вече е подписано споразумение с Европейската инвестиционна банка за изготвянето на доклади и анализи относно структурата, отделенията и капацитета на Националната детска болница. Ще бъде подготвена и техническата спецификация за необходимата медицинска апаратура.

Министър Коритарова гарантира, че ще бъде осигурен бърз и лесен достъп до болницата, след като бъде завършен Софийският околовръстен път и необходимата транспортна връзка за комплекса.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев