Ивайло Иванов участва в церемония по връчване на сертификатите на първите курсистки, завършили програмата „Жените в технологиите“

...........................................
01.06.2024 / 21:26

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов участва в церемонията по връчването на сертификатите на първите курсистки, придобили нови дигитални умения по програмата „Жените в технологиите“. Инициативата е част от Меморандума за сътрудничество между Министерство на труда и социалната политика (МТСП), Висшето училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България. Стартирала в началото на март, програмата вече е предизвикала интереса на 600 жени, които са се записали за обучение и се очаква да завършат до края на годината.

„Инвестициите в дигитални умения на гражданите имат ключова роля в политиките на Министерството на труда и социалната политика. Динамичният свят и променящият се трудов пазар налагат хората да се адаптират бързо в новата среда, за да бъдат конкурентоспособни“, заяви министър Иванов. „Благодаря на тези жени, които се престрашиха да направят крачка към своето по-добро бъдеще, за мотивацията им да опитат и за положените усилия и труд, за да успеят. Това са нови възможности за по-добро професионално развитие и по-добър живот за тях и техните семейства“, посочи още Иванов.

Според него интересът към обучителната програма доказва, че обществото има нужда от нови възможности и вярва в силата на ученето през целия живот. Той насърчи обучаващите се да се обръщат към услугите на Агенцията по заетостта към МТСП, които са създадени да подпомагат професионалния път на всеки гражданин. „Всички ние – политици, академична общност, социални партньори, работодатели, граждански сектор, сме длъжни заедно да положим усилия, за да осигурим добри възможности за развитие на българските граждани“, допълни той.

Министърът на труда и социалната политика определи Меморандума за сътрудничество между МТСП, Висшето училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България като добра основа за бъдещи съвместни дейности в подкрепа на усилията на хората, които те полагат за своето развитие, професионална и житейска реализация.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев