Атанас Запрянов ще открие 16-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“

...........................................
04.06.2024 / 20:37

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие 16-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ на 5 юни в Международния панаир в Пловдив. Събитието ще продължи до 8 юни и се организира от фондация „Хемус - 95“ под патронажа на Министерство на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията.

Изложбата събира производители, търговци и потребители на отбранителни продукти и услуги, давайки възможност за установяване на контакти, бизнес партньорства и обмяна на опит. Официални гости на откриването ще бъдат президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев и министър-председателят Димитър Главчев. Преди официалното откриване заместник-министърът на отбраната Аделина Николова и заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински ще дадат пресконференция за медиите в зала „Пресклуб“ на панаирния град.

В програмата на изложението са включени заседания на Индустриалния форум, открита двудневна международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, и демонстрационни стрелби на полигона „Змейово“, където ще бъдат представени нови разработки и продукти на български и чуждестранни фирми. На 8 юни ще се състои церемония по връчване на сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев