Децата са специални като цветя, всяко със свои собствени цветове и форми

...........................................
05.06.2024 / 09:54

Децата са специални като цветя, всяко със свои собствени цветове и форми. Но когато играят и танцуват заедно, те създават красива градина. Това показаха децата от детска градина "Дъга" в Котел. Те участваха в две групи: "Музика в етноритми" и "На мегдана". Тези групи са част от техния проект "Аз променям света", който се финансира от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Децата изпълниха нови песни и танци пред родителите и близките си. Те показаха, че знаят много за народната музика от техния регион. Имаше игри, смях и забавление за всички. Този празник беше продължение на събитията за Международния ден на детето, но също така беше и начин да се отбележи Денят в защита на децата, жертви на агресия, който се празнува на 4 юни по целия свят.

Присъствието на деца от различни етноси в градината доказва, че те могат да бъдат различни като цветя, но когато са заедно, стават красива градина. И детството става още по-приятно, когато имаш добри приятели и много игри.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев