Премиерът Димитър Главчев призова българските граждани да гласуват активно на изборите, за да може да се формира редовно правителство

Премиерът Димитър Главчев
05.06.2024 / 14:58

Премиерът Димитър Главчев призова българските граждани да гласуват активно на изборите, за да може да се формира редовно правителство, което да работи за подобряване на живота на хората. Той подчерта, че тяхната активност гарантира, че гласовете им ще бъдат чути. Премиерът също така увери, че служебното правителство ще продължи да работи за честното и прозрачно провеждане на изборите.

Главчев обърна специално внимание на въпроса за изграждането на Националната детска болница. Той изрази разочарованието си от липсата на напредък на терена и разпореди изненадваща проверка, за да се гарантира, че работата продължава. Той подчерта необходимостта от реални действия, а не просто имитация на активност.

Освен това премиерът обяви, че ще посети ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капъкуле“, за да инспектира модернизацията на граничните контролно-пропускателни пунктове. Той започна с границата с Турция, тъй като това може да служи като пример за добри отношения между съседни държави. Правителството планира да приложи подобен подход и към други съседни страни.

В допълнение към тези теми, Главчев съобщи, че служебното правителство ще отпусне 10,5 милиона лева на община Карлово за възстановяване на щетите от наводненията и 9,3 милиона лева за подпомагане на украинските бежанци.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев