През следващия месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

...........................................
06.06.2024 / 10:36

През следващия месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“. Планът включва разширяване на пункта в две насоки: чрез подобряване на съществуващия терминал и изграждане на втори терминал в близост до него. Премиерът също така е разпоредил ускоряване на работата по разширяването на другите два гранични пункта с Турция – Лесово и Малко Търново. Очаква се скоро да има значително развитие и на тези места.

Премиерът подчерта, че добрите отношения с Турция могат да служат като основа за модернизиране на всички гранични пунктове в страната. В резултат на тясното сътрудничество между България и Турция опитите за незаконно преминаване на границата са намалели с повече от 70%.

По време на посещението си премиерът посети Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция, който беше определен като успешен пример за трансгранично сътрудничество.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще осигури връзка със скоростен път между граничните пунктове „Лесово“ и „Капитан Андреево“, за да се улесни използването на двете съоръжения при увеличен трафик. Транспортен анализ ще бъде извършен, за да се определи най-добрият вариант за проекта, който да обслужва нуждите за следващите 50 години.

В края на обиколката си премиерът инспектира как се наблюдава и контролира „зелената граница“ с Турция. Участниците в проверката включват турския посланик, министъра на вътрешните работи, министъра на регионалното развитие и благоустройството, директора на Агенция „Митници“ и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев