Колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан” гостува в град Ямбол

...........................................
07.06.2024 / 11:35

Колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ представя красива селекция от висококачествени и редки порцеланови произведения, собственост на спортния психолог Атанас Атанасов. Експозицията може да бъде видяна безплатно в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“ в град Ямбол.

Колекцията включва предимно изящно изработени комплекти или отделни чинии, украсени с детайлни изображения на исторически забележителности, замъци, гербове, църкви, светци, крепости и други културни символи. Тези произведения на изкуството разказват истории за Люксембург, малка европейска държава и единственото Велико херцогство в света.

Изложените порцеланови шедьоври обхващат период от края на 18-ти век до края на 20-ти век, от 1780 до 2000 г. Произведени са във фабриките на Villeroy&Boch, които целят да популяризират природното наследство, историческото богатство и културата на страната. Всеки експонат отразява частица от историята, географията, архитектурата, армията, религията, занаятите и управляващите династии на Люксембург.

Експозицията включва почти 100 експоната и е допълнена от дванадесет информационни табла, които предоставят подробности за Великото херцогство и процеса на производство на порцелановите изделия. Посетителите могат да се насладят на това завладяващо представяне на кралския лукс от порцелан и да научат повече за очарователната история и култура на Люксембург.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев