Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок

Министерски съвет
07.06.2024 / 17:04

Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок, както беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев от министрите, отговарящи за организацията на предстоящия вот. Премиерът свика работна среща в Министерски съвет, за да оцени напредъка по предварително начертания график.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков потвърди, че няма забавяния в нито един от сроковете. Той подчерта, че Министерството на електронното управление е въвело допълнителни мерки за максимална прозрачност при удостоверяването на машините за гласуване. Министър Валентин Мундров добави, че устройствата за видеонаблюдение вече са разположени на място.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че се очаква график от ЦИК за транспортирането на машините, което трябва да се случи утре. Междувременно Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ръководено от министър Виолета Коритарова, завърши актуализирането на избирателните списъци въз основа на ежедневните данни, получавани от общинските администрации. Тези списъци бяха използвани за създаване на национална база данни „Население“.

И накрая, Министерството на външните работи, водено от заместник-министър Иван Кондов, е почти готово с подготовката на изборите в чужбина. Последните машини за гласуване бяха изпратени извън страната и представителите на държавата за секционните комисии пътуват. Утре ЦИК ще получи официален доклад, потвърждаващ, че всички дейности за вота в чужбина са изпълнени от външното министерство.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев