Започна подготовката за тазгодишния фестивал на пясъчните фигури в Бургас

..............................................
08.06.2024 / 14:48

Тази година в Морската градина на Бургас ще се проведе фестивал на пясъчните фигури, който ще оживи с любов и вдъхновение един пясъчен град. Подготовката за събитието започна в края на април с изравняване на терена и пресяване на пясъка, за да се създадат най-добрите условия за артистите.

В тазгодишното издание ще участват 14 творци – 13 от България и един от Испания, съобщават от Iskra.bg. За първи път наред с утвърдените автори ще участват и 10 млади завършили и завършващи Националната Художествена Академия. Техният свеж поглед и креативност ще добавят нови измерения към фестивала.

Фестивалът е известен с майсторски изработените скулптури на различни теми. Тази година темата е „В света на цирка“, като посетителите ще могат да се насладят на скулптури на въздушни и наземни акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и циркови животни. Творците ще донесат забавление, позитивни емоции и незабравими спомени чрез своите произведения.

Фестивалът ще започне в началото на юли и ще продължи до края на септември в „Парк Езеро“, близо до конната база. Това е чудесна възможност за всички да се насладят на впечатляващите пясъчни скулптури в една от най-красивите части на града.

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е едно от най-очакваните събития на лятото, предлагащо уникална възможност за всички посетители да се потопят в света на цирковото изкуство, изобразено чрез пясъчни скулптури. Заповядайте и станете част от това вълнуващо преживяване, което ще донесе радост и вдъхновение на всички присъстващи!

Снимка: Община Бургас
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев