Аделина Николова връчи сертификати и дипломи на участниците в 16-ото Международно изложение за отбранителна техника „Хемус - 2024“

..............................................
08.06.2024 / 17:22

Заместник-министърът на отбраната Аделина Николова връчи сертификати и дипломи на участниците в 16-ото Международно изложение за отбранителна техника „Хемус - 2024“ днес, 8 юни. Тя изрази благодарност към фирмите, производителите и организациите, които представиха своите продукти и технологични достижения, както и към организаторите на изложението - фондация „Хемус-95“ и дирекция „Политика по въоръженията“ в Министерството на отбраната, и домакините от Международен панаир Пловдив.

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции демонстрираха различни техники и процедури, използвани от Специалните сили, включително действия с бойни кучета, стрелба от различни позиции и процедури при попадане на автомобил в засада. Техните демонстрации предизвикаха голям интерес и овации от публиката.

Днес приключи и двудневният хекатон „Космос за зелена, устойчива и сигурна Европа“, в който участваха курсанти от трите висши военни училища, възпитаници на Военната академия „Г. С. Раковски“, студенти и любители на високите технологии и изкуствения интелект в областта на отбраната и Космоса.

На изложението „Хемус - 2024“ участваха над 150 фирми и организации от 25 държави, от които 80 бяха български. По покана на министъра на отбраната изложбата бе посетена от над 20 чуждестранни делегации, включително представители на Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване и Международния секретариат на НАТО.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев