Удължават срокът за стартиране на дружествата с променлив капитал

..............................................
10.06.2024 / 20:43

Министерство на правосъдието прие Наредба 2007 от търговски и нестопански организации относно поддръжката, съхранението и достъпа до регистъра. Той предлага изменение на член 1 и ще ги публикува за обществено обсъждане.

Понастоящем процедурата за компании с променлив капитал, създадени за стартиращи компании, се очаква да влезе в сила от 30 юни 2024 г. Предлага се удължаване на крайния срок до 31.12.2024.

Тази мярка е необходима по обективни причини. В доклад, представен на министъра на правосъдието, генералният секретар на регистъра заявява, че информационните системи на търговските регистри и корпорациите с нестопанска цел трябва да бъдат модернизирани. Мерките за системна интеграция включват предоставяне на услуги за създаване, поддържане, развитие и мониторинг на функционирането на информационните и комуникационните системи, използвани от държавните органи, както и мерки за осигуряване на изпълнението на тези услуги. Съгласно Кодекса за електронно управление, в този случай системната интеграция се осъществява от ЗАО "Информационно обслужване", а при възлагане на тези дейности дружеството въз основа на Постановление на Министерския съвет 727 от 2019 г.Агенцията за надписи, при изпълнение на функциите, свързани с дейностите по системна интеграция, е член на административния орган, възложил изпълнението на тези задачи на "Информационно обслужване"АД. Той е включен в този списък. По този начин изпълнението на всички мерки за актуализиране на информационната система на ТРЛНЦ се извършва от "Информационно обслужване" АД самостоятелно или от името на трети страни.

Възложителят на "Информационно обслужване" АД публикува в Регистъра на обществените поръчки обществена поръчка и морал "за актуализиране на регистъра на търговските и нетърговските юридически лица във връзка с промени в нормативните актове и европейското законодателство".

Снимка: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев