Община Сливен започва ремонт на изложбена зала „Сирак Скитник“

Сливен
11.06.2024 / 20:02

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за енергийно обновяване на публичния сграден фонд по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва ремонт на сградата на зала „Сирак Скитник“, използвана от Художествена галерия „Димитър Добрович“.

Планирани са мерки за подобряване на енергийната ефективност като топлинно изолиране на външни стени, покрив и под, подмяна на дограми, реконструкция на отоплителната инсталация с термопомпи и система за подово отопление, както и монтаж на покривна фотоволтаична централа. Освен това, осветителната система ще бъде обновена с LED осветителни тела, а сградната канализация, вентилация и електрическа инсталация ще бъдат ремонтирани.

След прилагане на тези мерки, сградата се очаква да достигне енергиен клас „А“. Проектът също предвижда подобряване на достъпа за хора с увреждания.

Общата стойност на проекта е 2 800 771,58 лв., от които 1 898 180,01 лв. са безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца, а Община Сливен вече е обявила процедура за избор на изпълнител на инженеринг.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев