Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства и със съмнения, че върху нея е упражнявано насилие

Полицейски автомобил - снимката е илюстративна
13.06.2024 / 09:39

В столичния квартал „Овча Купел“ тежко болна жена е държана под ключ без храна и лекарства, като има съмнения за упражнявано насилие. Съседите твърдят пред NOVA, че жената е оставена без грижи, за да се влоши здравето й и да й вземат жилището. Камери са заснели как тя се влачи във входа на блока в опит да избяга.

След смъртта на майка й и заминаването на дъщеря й в чужбина, бившата свекърва и деверът на жената се настаняват в нейното жилище, под претекст че ще й помагат. Съседите обаче разказват, че жената е заключена, подложена на физическо насилие и бившата свекърва иска да й вземе жилището. Жената е държана под ключ около година и състоянието й е много влошено.

Условията в апартамента са под всякаква критика. Съседите твърдят, че бившата свекърва и деверът принуждавали жената да проси пари и цигари, които след това да им дава. Дъщерята на жената, която живее в чужбина, твърди, че върху майка й е упражнявано насилие с цел да й се вземе жилището и не може да се свърже с нея по телефона.

През март съседите подават сигнал до полицията. Апартаментът е запечатан и бившата свекърва и деверът са изведени от жилището. Жената е прегледана, без установени следи от насилие, и е настанена в болница в Бухово. Въпреки това, бившата свекърва я намира и отново я прибира в жилището.

От Софийската районна прокуратура е образувано досъдебно производство за принуда спрямо болната жена. Социалните служби търсят начин тя да бъде настанена в лечебно заведение, но това може да се случи само с нейно съгласие.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев