Концертът за цигулка и струнен оркестър „Anima-concerto“ на руския композитор Андрей Тихомиров ще бъде изпълнен за първи път на сцена в Ямбол

..............................................
13.06.2024 / 21:27

Концертът за цигулка и струнен оркестър „Anima-concerto“ на руския композитор Андрей Тихомиров ще бъде изпълнен за първи път на сцена от Камерен оркестър „Дианополис“. Премиерата ще се състои на 16 юни, неделя, от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“ и ще закрие творческия сезон на оркестъра, съобщават от Община Ямбол.

За първи път в България ще прозвучи и творбата на украинския композитор Юрий Шевченко „Три украински песни“, изпълнена от „Дианополис“. Шевченко, роден в Киев, е известен като филмов и театрален композитор и музикален редактор в националното радио на Украйна, удостоен със званието „заслужил деятел на изкуството“.

Андрей Тихомиров, роден в Санкт Петербург и живеещ в България от 2017 г., е автор на множество произведения, включително три симфонии и две опери, които са изпълнявани в Русия и други държави.

Гост-диригент на концерта ще бъде Павел Златаров, а солист – Красимира Султанова (цигулка), художествен ръководител на оркестъра. Билети могат да бъдат закупени на касата в културно-информационния център „Безистен“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев